Nom procedent del cognom de Charles Lindberg, primer aviador que creuà sol l’Oceà el 1927 i la paraula hop, salt en anglès. Ball de parella en constant moviment en el qual es realitza un gran nombre de figures. Pot suggerir: ritme, dinamisme, joventut, elasticitat, resistència. Procedeix de l’Amèrica del Nord on és conegut a partir de la dècada dels anys vint. Arriba a Catalunya a partir de 1997. A finals dels 20, a Harlem, entre els adol.lescents negres es va començar a crear un nou ball que a la dècada següent constituí tot un moviment. L’anomenaven “lindy hop” i es ballava amb música de swing. Els balladors inventaven passos i figures en una improvisació constant. Arribà a la màxima expressió amb la companyia White’s Lindy Hoppers que actuà a nombroses sales de Harlem: Savoy, Cotton Club, Alhambra, etc. El lindy hop es popularitza a través del cinema amb pel·lícules com Un dia a les carreres dels Germans Marx. La II Guerra Mundial acaba amb la companyia, les grans big bands i el mateix ball, i no és fins els anys 80 que sorgeix un nou moviment de recuperació del lindy hop als Estats Units i algunes parts d'Europa .

Preguntes més freqüents

Sí. En els cursos en parella de 1r i 2n nivell oferim unes places limitades per a persones que s'apunten soles (sense parella), tant nois com noies. Mentre hi hagi places disponibles, podràs apuntar-te com a noi/a desaparellat al curs que t'interessa i des Bailongu et buscarem una parella de ball per al teu curs. En el cas que no quedin places per a nois/es desaparellats, i en tots els cursos a partir de 3r nivell, podràs apuntar-te en llista d'espera i farem tot el possible per trobar-te una parella.

És molt fàcil! Truca'ns (932 471 602 | 680 455 807) dient quin estil de ball t'interessa i et concertarem una prova de nivell amb un dels nostres professors. En només 5 minuts el professor et veurà ballar i et dirà quin és el curs que et recomana.

Per descomptat! Els nostres cursos d'iniciació estan pensats per aprendre un estil de ball des de zero, sense necessitar cap coneixement ni experiència de ball. Només has de triar el curs d'iniciació que més t'interessa i gaudir del ball!

És molt fàcil. Pots apuntar-te online quan vulguis i des d'on vulguis. Consulta aquí tots els nostres cursos i tria el curs i horari que més t'interessa. O si ho prefereixes, pots trucar-nos (932 471 602 | 680 455 807) o venir personalment a l'escola de dilluns a divendres de 17 a 22h i t'assessorarem sobre quin és el millor curs per a tu. Estem al costat de la Sagrada Família.

Sí. A classe tots els alumnes estan aparellats, per la qual cosa no hauràs d'esperar a les rotacions que et toqui una parella. Això és molt important perquè millora molt la teva experiència de ball i el teu ritme d'aprenentatge.

Si un dia no pots venir a classe, tens l’oportunitat de recuperar la classe en algun altre curs del mateix nivell. Les recuperacions les has de sol•licitar directament des de la teva área d’usuari.

Encara tens dubtes? Escriu-nos