L'ESCOLA | QUI SOM

Bailongu som una escola que des de 1989 gaudim ensenyant i promovent el ball a Barcelona.

La professionalitat, la il·lusió i l’entusiasme dels que hi treballem es transmet a tothom. Aquest és el secret pel què els nostres espais sempre estan plens de gent disposada a gaudir del món del ball i de tot el que l’acompanya: ballar bé, relacions, exercici, emocions...

Organitzem cursos de tots els nivells de balls individuals (afofusió, burlesque, caribenys, comèdia musical, dancehall, estil salsa, sexy style, modern jazz, samba...) o de balls de parella (bachata, bolero, cha-cha-chá, fox, merengue, pasdoble, polca, rock&roll, roda cubana, salsa, tango, vals...).

Convoquem balls i festes per posar en pràctica tot allò après a classe. Col·laborem amb diverses entitats socials i culturals de la ciutat per promoure el ball. I proposem una oferta lúdico-cultural molt variada: animacions, excursions, concursos...

Equip directiu

 • Vanessa Lombart

  Directora

  M’inicio en el món de la dansa als 6 anys i porto de de l'any 1992 dedicada a la docència de diferents estils de ball. Conec Bailongu l’any 2001 quan m’apunto a fer balls de saló i des de aleshores sempre he estat vinculada a l’escola d’una manera o una altra. L’any 2014 tinc l’oportunitat d’entrar a formar part de l’equip docent de l’escola i tres anys més tard accepto el repte de coordinar l’equip de professors. Ara assumeixo el relleu en la direcció de l’escola que sempre ha estat un referent per a mi, un repte professional i personal que encaro amb tot el respecte i il·lusió del món. Desitjo que sigui quin sigui el vostre estil de ball tots trobeu el vostre espai en aquesta gran família que és Bailongu.

 • Jordi Pelegrí

  Gerent, responsable de màrqueting i relacions externes

  Vinc d'una família dedicada a l’ensenyament del ball. He treballat durant molts anys en el món de l'espectacle, amb companyies de renom com els Comediants, el Tricicle, Carles Santos,... i a llocs emblematics com el Liceu, o els teatres Nacional, Victoria, Poliorama... A Bailongu utilitzo tots els meus coneixements i experiència per a l'organització d'esdeveniments, balls socials i activitats relacionades; també per gestionar el funcionament de l'escola seguint sempre la filosofia que ens caracteritza: Entendre el ball com una forma de relació humana, d’expressió i d’alliberament.

Secretaria

 • Margaret Calderon

  Cap de secretaria

  Em vaig enamorar del ball el primer dia que vaig entrar a Bailongu. Des d’aleshores no m’he separat ni del ball, ni de l’escola… El primer contacte amb Bailongu va ser com a alumne de balls de saló, a l’antiga escola de Gràcia. Vaig fer tota la carrera i un any abans del canvi a la nova escola de la Sagrada Família vaig entrar a formar part de l’equip com a secretària. D’això ja fa uns quants anys… Actualment la meva feina és la de Cap de secretaria. Secretaria és el cor de l’escola, on es concentra tot: alumnes, professors, direcció... i les secres som les encarregades de lligar-ho tot... i fer que tot funcioni el millor possible! Així que ja ho sabeu, us espero a la secretaria per tot allò que necessiteu!

 • Anna Santamaria

  Secretària

  Vaig aterrar a Bailongu l’any 2003 amb moltes ganes d’aprendre a ballar. Durant el 2006 vaig començar a col•laborar amb l’equip de l’escola encarregant-me de la formació i preparació dels temes informàtics relacionats amb la secretaria. Des de llavors he seguit a Bailongu, no només col•laborant amb la secretaria, sinó també ballant i fent cursos molt diversos. Així que ja sabeu, si em trobeu qualsevol nit ballant a la pista de ball o bé com a companya en qualsevol curs… o darrera de la càmera fotogràfica immortalitzant moments màgics... o trastejant un ordinador al taulell de recepció, no ho dubteu, podeu adreçar-vos a mi que sempre us tindré preparats un gran somriure i un gest de complicitat.

Disseny

 • Rut Serres

  Disseny

  Mai havia vist cap escola amb tant de caràcter, passió pel ball i bones vibracions! I des de fa uns anys col·laboro amb Bailongu. La meva feina consisteix en què quan vegis aplicat el logo o alguna comunicació de Bailongu, més enllà dels colors, la tipografia o la imatge de fons, respiris la professionalitat que desprèn, el bon rotllo què hi ha tant per part d’alumnes, com dels professors i de tots els que formen part d’aquesta gran família. Sóc dissenyadora gràfica i professional de la comunicació tant en l’àmbit imprès, com internet, els new media i les xarxes socials, buscant sempre solucions creatives a qualsevol briefing. Llicenciada per l’escola Elisava de Barcelona amb més de 10 anys d’experiència en el món laboral.