10è ball de gala: Un ball que enamorà els estels!

La muntanya de Montjuïc va tornar el dissabte 28 de novembre a ballar de gala.

De tota manera, aquest 2009 les estrelles del cel sempre massa il·luminat de Barcelona brillaven molt més que sempre i totes les constel·lacions es bellugaven per tal de, per una nit, deixar de dibuixar figures mitològiques per mostrar al firmament, amb més o menys habilitat dissenyadora, dos números repetits fins l'infinit: el 10 i el 20. Els astrònoms, revoltats i encuriosits, es comunicaven entre ells per aclarir l'enigma; els amics de Bailongu el tenim ben resolt: el Gran Ball de Gala tancava un any de celebracions bailongueres recordant els 20 anys dels inicis de l'aventura i els 10 anys de la nova escola a Utset, prop la Sagrada Família.

El ball s'inicià amb una emocionant desfilada seguint els compassos d'una marxa ?amb bella coreografia de Montse Garrich? que simbolitzava tot el camí recorregut: Cinc músics (amics de Bailongu i també un quintet amb 20 anys justos de vida professional) encapçalaven l'entrada de 20 parelles balladores. El vals inaugural va remoure les ànimes i alguna llàgrima furtiva celebrava aquest fort sentiment que és característic del territori Bailongu.

Els balls es succeïen i les parelles lliscaven seguint la música brillant i amable del Quintet Lisboa. A la mitja part, el ja tradicional servei de taxis de gala va fer rutllar de nou la pista amb parelles que havien triat el seu acompanyant. De nou la gent Bailongu es va posar de gala per a enamorar els estels!

Ball de Gala 2009 (Die Dollarprinzessin)

novembre 2009