Bailongu Balla per Haití

Una desgràcia natural de tant impacte com el terratrèmol d'Haití remou molts sentiments i genera moltíssimes reflexions.

La impotència individual per fer front a tota mena de situacions difícils, manifestament injustes i desproporcionades, genera moviments de solidaritat, ganes de fer coses... Moltes persones de l'univers Bailongu ens demanàvem com es podia ajudar Haití, què es podia fer per aportar un granet de sorra a aquest país del Carib extremadament pobre, on aquesta catàstrofe natural fa ploure sobre mullat.

Diumenge 21 de febrer de 2010, Bailongu va ballar. Bailongu es va posar en marxa i tothom, personal, professorat, alumnes i amics, va entregar-se de ple a planificar una festa en la qual el country, els balls de saló i la salsa es van succeir per sumar més de 382 persones que van pagar una entrada per solidaritzar-se amb Haití. La gent de Bailongu van posar l'organització, la feina, les begudes i el local per tal que tot rutllés com una seda i aquest esperit solidari i amistós va presidir la vetllada de més de sis hores de ballaruga. També es van recollir diners a partir d'una rifa de productes i serveis cedits per un conjunt d'empreses i particulars (Creperia Thy-Bihan, Tec Sis, Cervera, Menkes, Yolanda Traserra, Olé Mallorca, Rosa Prats, Carmen Garrido, Forneria d'Anglí, Marga Ventura, Els pollos de Llull, Maria Teresa Dalit, Natursub) que col·laboren amb el carnet d'alumne Bailongu.

Gràcies a tothom es van recollir 3505,43€. A través dels contactes directes de gent de Bailongu i d'experiències concretes de cooperació, l'ajuda es va dirigir a l'orfenat Glà d'Haití, amb molts anys d'experiència, que fa costat a tot un ampli conjunt de nens i nenes sense família i en situació d'extrema pobresa. El terratrèmol ha empitjorat les condicions i ha incrementat les necessitats d'acolliment, d'arranjament d'infraestructures i de proveïment de primeres matèries i productes bàsics.

febrer 2010