Exposició 150 anys de ball a Barcelona: Balles, Mercè? Els balls a les festes de la Mercè

150 anys de ball a Barcelona és el títol genèric d’un seguit d’exposicions monogràfiques, de periodicitat anual, sobre diversos aspectes de la història del ball a la nostra ciutat.

L'exposició d'enguany està dedicada a l'activitat del ball a la Festa de la Mercè. Balls de carrer, balls d'envelat, balls als jardins, als salons, als teatres, a les entitats, balls públics i particulars, balls...

La primera Festa Major de Barcelona es va celebrar l'any 1868. Farem un repàs dels balls organitzats, tant per les societats de ball com per les entitats de tota mena o per l’Ajuntament de Barcelona, des d’aleshores fins a l’actualitat.

És possiblement en els darrers anys quan els barcelonins i les barcelonines, grans aficionats al ball, hem pogut gaudir més per la Mercè i quan hem vist amb més freqüència el ball al programa de les festes.

 L'Escola Bailongu ha estat la pionera de les actuals animacions de ball als espais públics de la ciutat, i va batejar aquesta iniciativa amb el nom de Balles, Mercè?

setembre 2004