3r Gran Cap de setmana Bailongu-Salsongu

Un munt de persones busquen el seu lloc damunt la gespa, molt juntes, fent pinya al costat del mar, sentint la brisa, abraçant-se amb un somriure i aixecant les mans ben amunt fins a sentir el discret soroll de la càmera: Click!

Aquesta és la foto final d'un cap de setmana feliç i irrepetible. Un cap de setmana que començava dissabte al matí quan, a poc a poc, les prop de 300 persones apuntades anaven arribant a l'hotel de l'Ametlla de Mar on celebràvem el 3r Gran cap de setmana de Bailongu-Salsongu. Retrobaments de mesos o de poques hores omplien de xiuxiuejos, encaixades i petons la recepció mentre la gent arribava, se situava i descobria un espai que s'obria al mar i a la platja.

Ben aviat, la primera decisió: taller de cha-cha-chá o de passos lliures de rock. Cadascú triava el que el cor i les cames li demanaven…fos un taller o un altre, zumba o tango, anar a veure el mar, fer un mos al bar o llegir confortablement en una butaca algun tresor de Sant Jordi. Tothom tenia el seu lloc, tothom trobava el seu moment. A dins de les sales la música, el ritme, les passes; a fora el silenci, la serenor, la quietud.

Després va venir l'àpat, moment de descans, per retrobar-se, per descobrir plats i companyies, per anar saludant aquí i allà passant de taula en taula.

A la tarda, després d'un merescut descans, qui ho va voler va tornar a ballar. Els professors i professores havien preparat amb moltes ganes, il·lusió i hores d'assajos vuit tallers diferents perquè tothom trobés el seu espai, perquè tothom es divertís i aprengués alhora, com intentem fer sempre a Bailongu: swingy, son, salsumba, forró, salsa nusos, caribenys, bachata i rock triple. A dins les sales es respirava interès i passió, atenció i esforç, alegria i germanor. I això és, sens dubte, el millor premi per a uns professors que disfrutaven veient disfrutar del ball.

Així van anar passant les hores, entre balls, aplaudiments i somriures, entre nusos, rock steps i triple steps. Després el sopar, una estona per arreglar-se i a la nit el BALL: Una nit de ball única, variada i divertida. Alternant diferents balls i ritmes perquè cadascú se la fes la seva.

Després d'una nit breu però intensa, el diumenge començava amb cafès intensos per acabar d'obrir els ulls i la gana. Els més valents encara tenien forces per apuntar-se amb la mateixa empenta del primer dia a algun dels dos últims tallers, de lindy hop i de rodes cubana i de bachata al costat de la piscina.

Un cop acabats aquests últims tallers, mentre els més apressats marxaven, tothom va anar trobant el seu lloc damunt la gespa, molt junts, fent pinya al costat del mar, sentint la brisa, abraçant-se amb un somriure i aixecant les mans ben amunt fins a sentir el discret soroll de la càmera: Click!

3r Gran cap de setmana Bailongu

abril 2014