Ball de novells: experiències i experiència

El divendres 20 de gener de 2012, la sala gran de Bailongu lluïa especialment acollidora. Moltes cares noves s'incorporaven a la ballaruga setmanal amb els seus segons passos de ball compartit (ni el primer dia de classe són els primers!). Alegria i ganes de girar per la pista, moltes mirades còmplices, algun gest tímid mesurant l'espai...

La veritat? La nit va lliscar màgica: les primeres experiències balladores es van confondre amb altres girades més expertes i, a partir d'ara, mai no s'haurien de separar... El follet que ha encantat la sala gran de Bailongu ho ha fet creant un espai que només fa que inspirar esperit de compartir balls, rialles i amistat; tant li fa si els passos són més o menys perfectes, tampoc no cal marejar la parella de voltes trepidants... N'hi ha prou amb gaudir de la pista, girant amb passos mestres o fent un pas "experimental".

Els novells de la casa van obrir la nit i, després, moltes cançons molt boniques, ritmes i balls molt diferents, bon clima i ambient de festa..., perfecta harmonia entre novells, gent que va fent i passos experts. Els professors i professores de l'escola van protagonitzar uns moments bonics de ball: canviaven les músiques i les parelles, es mostraven molts dels balls..., però sobretot van quedar en el aire aromes de sensibilitat i de feina ben feta, de passió pel ball. Quan la festa era acabada i l'escola tancada a pany i clau el follet de Bailongu va escoltar com un dels focus de la sala gran (nou de trinca) li deia a un altaveu que porta molts anys: --Jo sóc novell, saps... Però el proper divendres quan soni un fox et trauré a ballar! 

gener 2012