Ballant la gent s'entén!

Que bonica lluïa la plaça de la Catedral de Barcelona el diumenge 29 d'abril a la tarda! Més de 400 persones, vestides de blanc o beige, vivien el Dia Internacional de la Dansa i alguns milers van participar en viu i en directe d'un acte ciutadà que parlava de valors i de futur.

 

Gent molt diversa. Complicitats. Moviment. Comunicació. Música. Ball. Voluntat de compartir. Solidaritat. Festa. Felicitat. Alegria. Força. Identitat. Pau. Igualtat. Sortides a les crisis... Nou món! Un escrit de Marta Almirall, farcit d'imatges i de poesia va obrir la celebració. Bailongu i els amics de Bailongu no podien faltar-hi!

Una manifestació de responsabilitat i de futur, uns balls apassionats molt plens de contingut.  Una gentada que vibrava als sons del Black Violin "Brandenburg": emocions compartides i sentit de col·lectivitat. Quasi cap dels nostres polítics a la plaça, mai no n'aprendran? Nens en moviment, jazz turbulent, claqué inspirat, contemporani emocionant, salsa bailonguera apassionada, bollywood multicultural, clàssic expressiu, lindy hop festiu, dansa del ventre sensual, breakdance potent, i flamenc de molt endins.... Tots els participants i una part del públic van sumar-se a la coreografia pensada per ballar tots junts la tonada que irònicament i significativament repetia: "Sobreviuré" (Gloria Gaymor). Efectivament, per sobreviure totes les crisis del món mundial caldria portar el ball a l'escola, omplir de balls les places i els carrers, tornar amb força a les festes dels balls d'envelat, de festa major... Aquest és, ben segur, un dels ingredients que no pot faltar per a la recepta màgica que haurem de trobar entre tots per caminar cap a la sortida del túnel, per caminar cap a un món millor. 

abril 2012