Planeta Bailongu

Si un extraterrestre hagués baixat a la Terra el dimarts 23 de setembre a la mitjanit a l'Avinguda de la Catedral, hauria pensat que és un planeta fantàstic!

Un planeta on la gent du samarretes vermelles amb unes grans lletres blanques i una divertida petjada amb una fletxa a l'esquena. On la gent s'agafa en parelles per ballar i anar endavant i endarrere, per fer voltes i per riure sense parar. Un planeta on la gent, més que escoltar la música, la sent, la viu, i es mou compassada al seu ritme engrescador. On persones que no es coneixen s'agafen per la cintura per ballar els uns amb els altres sense rubors ni més complicacions. On la gent està somrient i contenta durant dues hores seguides. On dalt d'un escenari, que ben bé podria ser una nau visitant plena de llums de colors, un grup de nois i noies vestits de taronja, negre, blanc o vermell ballen i fan ballar milers de persones. On es parla un idioma estrany amb paraules com "Bachata", "Lindy hop", "Rock&roll", "Cha-cha-chá", "Son", "Salsa" o "Burlesque". On sota una bandera verda un parell de noies amb samarretes fúcsies atenen amb entusiasme a tothom que se'ls acosta. Un planeta on la gent crida joiosa "Yo lo que quiero es un cachito pá vivir" i on la pluja no atemoreix centenars de persones que podrien haver-se quedat a casa però decideixen sortir a ballar, sortir a celebrar la seva Festa Major.
Aquest planeta té un nom. És el planeta Bailongu. Un planeta únic, irrepetible, singular. Un planeta que després de 25 anys segueix aplegant moltes i moltes persones i segueix irradiant felicitat. Per molts anys, planeta Bailongu!

setembre 2014