Una ciutat a ritme de Bailongu

Aquest cap de setmana el barri de la Sagrada Família estava de Festa Major. L'ajuntament, les entitats i les botigues s'han bolcat per oferir un munt d'activitats ben diverses per aconseguir que cadascú trobés el seu espai, que hi hagués una activitat per a tothom. Que els veïns i les veïnes del barri, però també els visitants d'altres barris i fins i tot els turistes trobessin un barri viu, que batega, que surt al carrer per celebrar amb entusiasme la seva Festa Major.

I en una festa tan especial no hi podia faltar Bailongu. Per això vam organitzar una sessió doble de ball al carrer: una dissabte al matí i una altra diumenge.

Dissabte vam començar fent ballar als més petits. D'11 a 12, a l'escenari de Provença-Padilla, vam fer una animació infantil de ball. Presentàvem Petits Bailongus, la nova proposta de casal de ball pel juliol. Un casal diferent, pensat perquè els infants i nois i noies de 6 a 14 anys descobreixin el ball i es diverteixin ballant. Durant aquesta estona, els més menuts van poder jugar amb el seu cos i amb la música, fent diferents moviments i passos d'iniciació a la dansa, de balls caribenys, de hip hop i de funky. Després, a les 12, vam continuar amb una intensa sessió de balls caribenys per a tota la família. La bachata, la samba i la salsa van anar contagiant el seu ritme i fent que la gent s'anés engrescant...i tant es van engrescar que vam acabar fent una gran roda de bachata.

Diumenge, vam aprofitar l'hora del vermut per oferir-ne un de molt especial: un ball-vermut de Festa Major Made in Bailongu. Durant dues hores, de 12 a 2, un centenar llarg de persones es van aplegar a l'escenari de Provença-Lepant per gaudir d'un ambient 100% Bailongu: animacions, balls a l'escenari, rodes, rock, fox, salsa, vals, bachata, country... Els més llançats ballaven sense parar, mentre els més tímids s'ho miraven, i altres s'anaven engrescant amb les animacions dels nostres professors i feien els seus, potser, primers passos de ball.

El vermut i les tapes servides pels amics de Vinalium i de Cal Màrius eren l'excusa perfecte per parar una estona a refrescar-se i agafar energies per seguir ballant. Les samarretes de Bailongu es confonien amb les càmeres dels turistes encuriosits que descobrien bocabadats una ciutat que balla, una Barcelona oberta, divertida i amb molt de ritme. Una ciutat a ritme de Bailongu. 

maig 2014