Volem ballar! Volem passar-ho bé!

Aquest era el sentiment compartit que el diumenge 21 de setembre va omplir de gom a gom la carpa de Bailongu a la plaça de Catalunya. Gent molt diversa, de totes les edats, novells i veterans, amb samarretes de tots colors, es van aplegar per deixar-se portar pel ritme de Bailongu.

La carpa va esdevenir un espai màgic en el que la música es cruspia els maldecaps i els transformava en somriures. Durant poc més d'una hora, la carpa de Bailongu va ser un espai de ball, d'alegria i de diversió. I aquesta energia alegra i positiva s'encomanava a la gent que passava per la plaça i que, sorpresa, no podia evitar aturar-se a mirar aquell espectacle. Els més tímids s'ho miraven des de fora seguint el ritme amb els peus o amb el cap, mentre els més valents aparcaven vergonyes i entraven a la carpa per unir-se a la festa contagiats de l'alegria i l'ambient de germanor que s'hi respirava.

Cadascú ballava el que més li agradava, però molts, la gran majoria, van ballar-ho tot amb el mateix entusiasme: els sinuosos passos de la bachata, la picardia i sensualitat del burlesque, l'energia esclatant del rock o el vitalisme de la salsa. Perquè durant una estona l'únic important era ballar i passar-ho bé. Les càmeres de fotos dels turistes i visitants només trobaven cares somrients, ulls espurnejants, mirades de complicitat. Ni una sola mirada seriosa, ni una cara preocupada. A dins la carpa només hi havia espai per al ball i per a l'alegria.
I aquesta alegria, aquest caliu i aquesta germanor són els trets característics de l'univers Bailongu. Un univers acollidor, obert  i dinàmic, en el que tothom hi és benvingut i on la gent comparteix les ganes de ballar i de passar-ho bé. Alguns van descobrir aquest univers diumenge, altres tenen la sort de viure'l intensament des de fa anys. Però uns i altres van marxar contents, amb un somriure de felicitat per haver compartit un moment Bailongu.

Setembre 2014