L'escola de ball Bailongu de Barcelona, transmet el gust per ballar combinant el rigor i la professionalitat de l’ensenyament amb la diversió i la creativitat en el camí d’iniciar-se en el ball o perfeccionar-lo.

Entenem el ball com a cultura, com a forma de comunicació i, sobretot, d’expressió, que permet desconnectar dels maldecaps quotidians, relacionar-se amb d’altres persones, realitzar una activitat física, riure i ser espontanis. Ballem per passar-nos-ho bé.

El ball és un llenguatge i s’han de conèixer les seves normes i tècniques per gaudir-ne a fons. En el ball de parella el nostre mètode es basa en conèixer i distingir els diferents ritmes, en aprendre uns passos i unes figures seguint una música, en saber portar i deixar-se portar, en saber com desplaçar-se per la pista, en ser sensibles i en moure el cos d’acord amb els diferents estils de cada ball. Com a forma d’expressió corporal, ha d’incloure una part de seducció i sensualitat impossibles d’aconseguir sense un punt d’elegància i subtilesa. Tots aquests aspectes faciliten el fet de desenvolupar un estil personal segons la pròpia manera de sentir i d’interpretar la música.